Gran nedada amb l’equip d’Entrenaments de ViesBraves

És la segona sortida al mar programada dins dels entrenaments de Vies Braves. Aquests entrenaments es fan a la piscina, amb l’objectiu de preparar al/a nedador/a per a que pugui realitzar nedades a mar obert d’una manera tranquil·la i segura.

  • Dissabte 18 de març de 2017
  • Platja de Fenals, Lloret de Mar
  • Temperatura exterior: 19ºC
  • Temperatura aigua: 15,5ºC
  • Distància nedada: 1200m.
  • Fenals – Cala de sa Boadella

Preparant la nedada

Tots els integrants porten neoprè i boia de seguretat, aquells que no en tenen l’organització en proporciona gratuïtament. Avui també tothom porta peücs de neoprè. L’aigua està freda i val la pena anar ben protegit.

Un briefing a peu de platja per part de la Txell, l’entrenadora de Vies Braves, mostrant el cartell de la Via, serveix per a visualitzar el recorregut, recordant un cop més les recomanacions d’ús i seguretat i també de com s’organitzaran els grups.

Tothom se sent relaxat, però hi ha alguna mirada de respecte, hi ha dos participants que és la primera vegada que neden a mar obert en grup. Això es important saber-ho per estar més a l’aguait de les possibles reaccions que hi pugui haver.

La nedada

El primer contacte amb l’aigua a aquestes alçades de l’any sempre és especial, comentaris, algun crit, n’hi ha que s’hi fiquen de seguida, altres que fan com si no volen…  després d’uns instants comencen les primeres braçades. L’aigua no es cristal·lina, però permet veure el fons perfectament. És el debut de la Silvia, i nota les primeres incomoditats, la cara crema amb la temperatura amb el contrast tan fort de temperatura, nota que el neoprè l’aclapara –és la primera vegada que en porta-, i no pot nedar de manera tranquil·la. Dos membres del grup es queden amb ella, esperant-la, tranquil·litzant-la… després de tres-cinc minuts la fred ja no es nota, i les braçades comencen a fluir. Passem per la Punta d’en Sureda tot deixant Fenals enrere, ara ja tots sabem que hem d’arribar a la Cala de Sa Boadella.

Després del Sorral d’en Sureda, passem entre mig d’unes roques, que ens recorden lo abrupte de la Costa Brava, aquesta, des del mar la natura ens ofereix un espectacle de gran bellesa.

A la Silvia li costa saber quina distancia caldrà nedar encara, a la piscina cada 25 metres té una referència, aquí no, això la fa aixecar el cap una vegada i altre… el grup intenta tranquil·litzar-la novament. El que li passa és completament normal, en major o menor mesura i, ens ha passat a tots la primera vegada.

Arribem a l’Illa des Bot, on ens miren gavines i dos corbs marins, des d’aquí ja veiem Cala Sa Boadella, l’arribada és molt agradable, un fons rocós, zones amb posidònia i una sorra clara ens donen la benvinguda.

Ens reagrupem i continuem

Meitat del recorregut. Sortim de l’aigua i comentem el que hem vist, quines sensacions hem tingut , si el neoprè ens molesta, si anem més còmodes… la Silvia no vol tornar nedant, diu que ho farà caminant pel camí de ronda. Sense voler fer-la canviar d’opinió, el grup li fa costat,  li diu que com vulgui, però que si vol tornar nedant no la deixarà  sola, ho farà tranquil·lament al seu costat com hem fet per venir.  Després de descansar uns minuts, es relaxa, potser és l’ambient del grup, potser ara és conscient de la distancia que haurà de nedar, que ja coneix els racons per on passarà… decideix que sí, que tornarà nedant amb el grup.

És una nedada més constant, no ens entretenim tant, i la Sílvia tampoc ho fa, neda més a ritme, més seguit, més còmode, més ràpid, gaudint més encara.

Ho hem aconseguit

Minuts més tard arribem, esglaonats,  al punt de partida. L’arribada és una festa per tots. Per a la Sílvia ha estat una victòria!

El grup està encantant d’haver-la acompanyat en la seva primera sortida. Unes ulleres de full i xocolata i un pastís de plàtan i xocolata –molta xocolata-, que han portat membres del grup, fan que la recuperació sigui ràpida, tot comentant la sortida i ja parlant, alguns, de la propera.

Som a mitjans de Març i la platja de Fenals és plena de gent.  Només falten unes hores per la primavera però a Lloret, ja hi ha ganes d’estiu.

By | 2017-10-06T09:40:45+00:00 dimarts, 28 de març del 2017 |NOTÍCIES|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment


X
X