• Les Vies Braves, una inciativa pionera al Món!

Les Vies Braves son una xarxa pública d’itineraris marins i d’aigües obertes destinada a la pràctica d’activitats esportives, lúdiques i pedagògiques.

Aquests itineraris estan senyalitzats i abalisats, permeten que tothom pugui gaudir de les “aigües obertes” de forma segura i promocionen el territori com a destí turístic per la pràctica de la natació d’aigües obertes i la immersió lleugera (snorkelling).

Combinar disciplines com la natació i l’snorkelling amb el senderisme o el running és possible gracies a les Vies Braves, doncs la majoria de les rutes transcorren paral·leles als camins de ronda existents al llarg del litoral i permeten descobrir el territori des de diferents perspectives.

En cadascuna de les poblacions on estem presents organitzem sessions de dinamització de natació i d’immersió lleugera (snorkelling), gratuïtes i adreçades a tots els públics. Totes les sessions estan dirigides per monitors qualificats i formats.

Aquesta iniciativa única al món, és un producte diferenciador, sostenible i de qualitat pels destins turístics, i fomenta, mitjançant el turisme responsable, la promoció econòmica, la desestacionalització i la mobilitat al territori.

“Nedant al mar em sento lliure i viu, en contacte íntim amb la naturalesa”.
Miquel Sunyer, Nedador extrem d'aigües obertes i Ideòleg del projecte Vies Braves

De les Vies Braves podem gaudir-ne tots

  • Els que us agrada descobrir la natura, a les Vies Braves hi podreu fer snorkel o submarinisme i explorar un fons marí d’una riquesa natural immensa.

  • Els que us agrada fer esport, a les Vies Braves hi podreu nedar mentre gaudiu d’un entorn natural privilegiat.

  • Els triatletes i nedadors, a les Vies Braves hi trobareu l’espai ideal per entrenar-vos en aigües obertes.

  • Els practicants d’apnea o busseig lliure, a les Vies Braves hi trobareu enclavaments únics per entrenar-vos i gaudir amb seguretat del vostre esport.

Els valors de les Vies Braves

  • Apropar la gent al mar i a les aigües obertes i que puguin descobrir entorns naturals i paisatges submarins de gran bellesa.

  • Promoure l’esport de la natació en aigües obertes i l’snorkelling (busseig amb tub), contribuint al foment d’activitats físiques saludables de forma segura i beneficiosa.

  • Fomentar les actituds respectuoses cap al nostre entorn natural i ajudar a preservar el fons marí.

  • Promocionar el territori a través del turisme responsable i sostenible.


  • Dels Orígens a l’Actualitat

El projecte de les Vies Braves es va iniciar a la Costa Brava l’any 2014. La primera temporada la xarxa d’itineraris comptava amb 10 rutes en 7 municipis de la Costa Brava. La iniciativa va ser impulsada pel nedador d’aigües obertes Miquel Sunyer i l’empresa TechnojetSwim amb el suport del Patronat de Turisme de la Costa Brava, el Dipsalut i els ajuntaments de les poblacions que formaven part del projecte.

Actualment comptem amb 14 itineraris en 11 municipis de la Costa Brava, 6 en 5 municipis de la província de Barcelona i 4 a la ciutat de Barcelona.