Què són les Vies Braves?

Què són les Vies Braves? 2017-10-06T10:43:46+00:00


  • Vies Braves, una inciativa pionera al món!

Vies Braves és una xarxa pública d’itineraris marins i aigües obertes destinada a la pràctica d’activitats esportives, lúdiques i pedagògiques.

Els itineraris estan senyalitzats i abalisats, el que permet gaudir de les «aigües obertes» de forma segura. Les Vies converteixen el territori en una destinació turística per practicar la natació en aigües obertes i el busseig amb tub (snorkel).

Combinar disciplines com la natació i el busseig amb tub (snorkel) amb el senderisme o el running és possible gràcies a Vies Braves! Moltes de les rutes discorren paral·leles a camins de ronda que ressegueixen el litoral, i això ens permet descobrir el territori des de diferents perspectives.

A totes les poblacions amb Vies Braves, organitzem sessions de dinamització de natació i de busseig amb tub (snorkel) gratuïtes i per a tots els públics. El nostre objectiu és promoure les trobades per nedar en grup, iniciar-se en la natació en aigües obertes i practicar el busseig amb tub (snorkel). Totes les sessions estan dirigides per monitors qualificats i formats.

Aquesta iniciativa, única al món, és un producte diferenciador, sostenible, i de qualitat per a les destinacions turístiques. És una forma de turisme sostenible que fomenta la promoció econòmica, la desestacionalització, i la mobilitat en el territori.

«Nedant al mar em sento lliure i viu, en contacte íntim amb la natura»
Miquel Sunyer, Miquel Sunyer, nedador d’aigües obertes i ideòleg del projecte.

De les Vies Braves en podem gaudir tots

  • Si voleu descobrir la natura,  a les Vies Braves podreu practicar el busseig amb tub (snorkel) i explorar fons marins d’una immensa riquesa natural.

  • Si allò que us mou és l’esport, a les Vies Braves nadareu gaudint d’un entorn natural privilegiat.

  • Triatletes i nedadors trobareu a les Vies Braves l’espai ideal per entrenar en aigües obertes.

  • Si sou aficionats a l’apnea o al submarinisme, les Vies Braves són enclavaments únics per entrenar i gaudir amb seguretat del vostre esport preferit.

Els valors de les Vies Braves

  • Apropar el mar i les aigües obertes a la gent permetent-los descobrir entorns naturals i paisatges submarins de gran bellesa.

  • Promoure els esports de natació en aigües obertes i el busseig amb tub (snorkel) fomentant així la pràctica d’activitats físiques saludables de forma segura i beneficiosa.

  • Fomentar les actituds respectuoses amb el nostre entorn natural i ajudar a preservar el fons marí.

  • Promocionar el territori amb un turisme responsable i sostenible.


  • Orígens i actualitat

El projecte Vies Braves es va iniciar a la Costa Brava l’any 2014. En la seva primera temporada, la xarxa d’itineraris comptava amb 10 rutes a 7 municipis de la Costa Brava, i 1 a l’interior de la província de Girona. Va ser una iniciativa del nedador d’aigües obertes Miquel Sunyer i l’empresa TechnojetSwim, amb l’ajuda del Patronat de Turisme de la Costa Brava, Dipsalut, i els ajuntaments de les poblacions amb Via Brava.

Actualment disposem de 14 itineraris en 11 municipis de la Costa Brava, 5 a 5 municipis de la província de Barcelona, i 4 més a la ciutat de Barcelona.