Vies Braves obté el prestigiós segell Biosphere de turisme responsable

L’Institut de Turisme Responsable, entitat associada a la UNESCO i a l’Organització Mundial del Turisme (OMT), ha atorgat al projecte Vies Braves la Certificació Biosphere Responsible Tourism que l’acredita com a experiència sostenible.

Es tracta de la primera organització de les comarques que obté aquesta certificació internacional i la primera experiència turística d’arreu del món catalogada com a sostenible.

Per concedir la distinció, l’Institut de Turisme Responsable l’ITR s’ha fixat en aspectes com la gestió sostenible del projecte, el desenvolupament econòmic i social que suposa, la conservació i millora del patrimoni cultural, la conservació ambiental, la qualitat i seguretat del mateix i la implicació del visitant.

Entre els punts forts assenyalats per atorgar aquest certificat a Vies Braves, destaquen els instruments usats per a una política de turisme responsable, com l’amplitud de l’oferta i la interacció directa de l’usuari amb el medi marí i la conservació mediambiental.

L’impulsor del projecte Vies Braves, Miquel Sunyer celebra la certificació i assenyala que “aquest segell, el més important al món dins l’àmbit del turisme responsable i sostenible, confirma la vessant social de l’experiència Vies Braves. Som el primer projecte de les comarques de Girona turísticament responsable i sostenible amb el territori”.

La certificació es basa en estàndards establerts als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU integrats en l’Agenda 2030 i segueix les directrius i recomanacions de la Carta Mundial del Turisme Sostenible, adoptada en la Conferència Mundial de Turisme Sostenible de 1995 avalada per la UNESCO.

Les Nacions Unides ha declarat el 2017 com a Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament.

Certificat Biosphere Responsible Tourism

(Clica la imatge següent per veure la Versió en Castellà)

(Clica la imatge següent per veure la Versió en Anglès)

By | 2017-10-06T09:40:46+00:00 dimecres, 8 de febrer del 2017 |NOTÍCIES|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment


X
X