Més de 120 activitats gratuïtes al litoral català per aquest estiu 2017

  • Les activitats gratuïtes de Vies Braves inclouen sessions d’snorkelling i neteges de fons marins entre altres activitats

  • En total més de 24 quilòmetres de carrils marins, amb longituds d’entre 0,3 i 2 Km, d’accés públic i gratuït per a nedadors i aficionats a l’snorkelling.

Vies Braves ha dissenyat, per aquesta nova temporada, un ampli calendari d’activitats Vies Braves. Com cada any, s’han programat més de 120 activitats gratuïtes en tots aquells municipis on és present del litoral català.

Són més de 120 sessions de dinamització adreçades a tots els públics que han estat concebudes per promoure la descoberta del patrimoni natural de la costa catalana i el foment de les activitats físiques saludables de forma segura així com les actituds respectuoses cap a l’entorn natural i la preservació del fons marí.

Entre les accions programades hi ha trobades per nedar en grup, sessions d’snorkelling, neteges de fons marins i sessions d’iniciació a la natació en aigües obertes. Totes les sessions estan dirigides per monitors qualificats i formats i aquesta temporada se’n faran entre 6 i 12 per municipi.

 

Una experiència única:

Descobreix la famosa badia de Garbet a Colera, uneix Llançà i el Port de la Selva nedant, observa el pintoresc poble de Cadaqués des de l’aigua, gaudeix de les infinites platges de Pals, vibra amb  les aigües cristal·lines de Calella i Llafranc, coneix els passos dels freus mes espectaculars de la Costa Brava a Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols, inicia’t a la recent estrenada Via de Tossa de Mar unint les dues principals platges del municipi o perdre’t en l’articulada costa del municipi de Lloret de Mar, en són alguns exemples.

De la mateixa manera, les activitats a les Vies Braves de Costa Barcelona permeten la descoberta de paratges únics, com la Roca Grossa i la seva colònia de corbs marins dins la Via Brava Calella on el Montnegre es troba amb el mar, explorar les llargues platges de Santa Susanna, els trams més espectaculars del litoral del Garraf al municipi de Sitges o fins hi tot l’experiència de nedar a quasi 1.000 metres d’alçada a l’embassament de la Baells.

Les activitat formen part del programa d’accions previstes dins la temporada 2017 a les Vies Braves de la Costa Brava i Costa de Barcelona. La primera de les activitats tindrà lloc a la platja de Pals el proper 20 de juny, a partir de les 5 de la tarda. Es tracta d’una trobada per nedar en grup guiada pel dinamitzador de Vies Braves Marc Lozano d’una hora i mitja de durada que busca promoure la natació en aigües obertes i informar sobre les recomanacions generals d’ús i seguretat de les Vies Braves.

Les sessions de dinamització de la Costa Brava compten amb el suport del Dipsalut, l’organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, que  participa activament en el disseny de les sessions així com en la formació dels dinamitzadors de les Vies Braves de cada població.

Totes les activitats de les Vies Braves estan pensades tant per a nedadors professionals com per a amateurs, triatletes i practicants d’immersió lleugera.

Les Vies Braves del 2017

A la Costa Brava hi haurà 14 Vies habilitades aquest estiu que pertanyen als municipis de Portbou, Colera, Llançà, Port de la Selva, Cadaqués, Pals, Palafrugell, Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Tossa i Lloret de Mar.

A Costa Barcelona n’hi haurà 9 més entre les Vies de La Baells, Santa Susanna, Calella, Sitges i Barcelona ciutat.

En total més de 24 quilòmetres de carrils marins, amb longituds d’entre 0,3 i 2 Km, d’accés públic i gratuït per a nedadors i aficionats a l’snorkelling.

La majoria dels itineraris estan abalisats de maig a octubre i disposen de panells informatius on es detalla el nom, el mapa topogràfic i les característiques de la via (longitud, amplada, durada, nivell de dificultat…), a més d’indicacions sobre la biodiversitat i les característiques del fons marí. El panell incorpora també recomanacions d’ús i seguretat.

By | 2017-10-06T09:40:44+00:00 dimarts, 9 de maig del 2017 |NOTÍCIES|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment


X
X