Camps de treball Vies Braves

Camps de treball Vies Braves2018-03-21T11:03:50+00:00

Els camps de treball Vies Braves són una activitat innovadora on els joves es converteixen en experts del medi marí i participen en la seva conservació.

Què són?

Són activitats de voluntariat. Cada participant es compromet, de manera individual o en grup, i de forma desinteressada, a participar en el treball proposat (ambiental, social, patrimonial, arqueològic o cultural), a canvi de la pernoctació, la manutenció, i de poder gaudir d’activitats d’oci educatives.

Els joves conviuran junts durant dues setmanes amb l’objectiu de realitzar projectes i serveis a la comunitat que els acull.

Com són?

Els camps de treball Vies Braves són innovadors i divertits, fomenten la cooperació i el desenvolupament personal i, alhora, a través del busseig amb tub (snorkel) permeten conèixer, descobrir i conservar la costa catalana.

Els participants aprendran un munt de coses que els convertiran en divulgadors que informen i ajuden a la resta d’usuaris de la costa a gaudir del medi fent un ús respectuós i adequat de l’entorn.

Les activitats principals es realitzen bussejant amb tub (snorkel) en una franja de mar costanera, abalisada, i protegida per part del projecte Vies Braves. Entre les diverses tasques que es duen a terme destaquen:

  • La creació d’un vídeo en què els participants són els actors, directors i guionistes.
  • L’observació i identificació d’espècies amb l’ús de la plataforma Natusfera.
  • L’organització d’una jornada de neteja marina.
  • La participació en jornades de formació (ecologia, zoologia, primers auxilis, etc.).

Entre les moltes activitats que es desenvolupen, no hi falten les d’oci!

+ Info i inscripcions: www.xatrac.org/camp-treball

Qui ho organitza?

Aquests camps de treball són una idea i creació de Xatrac; també participa en la seva organització Anèl·lides, serveis ambientals marins.

Les dues entitats compten amb un equip professional format per persones titulades en biologia, oceanografia, i oci, amb experiència i motivació per convertir aquest camp de treball en una activitat inoblidable. Per fer-ho, es valdran de valors com el respecte, l’empatia, el treball en equip i el pensament crític i, sobretot… la diversió!

Amb la col·laboració de Vies Braves, l’Ajuntament de Sitges, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, l’Ajuntament de Llançà i el Centre d’Estudis del Mar de la Diputació de Barcelona.