Eco-Swimming o natació ecològica

Eco-Swimming o natació ecològica2019-04-30T06:59:44+00:00

En totes les activitats organitzades per Vies Braves es practicarà l’Eco-Swimming o la “natació ecològica”, que consisteix a nedar o fer snorkel en aigües obertes de forma recreativa i aprofitar per agafar del fons marí la brossa que es va trobant al llarg del recorregut.

Practica l’Eco-Swimming amb nosaltres

Durant aquesta temporada Vies Braves organitzarà una sessió d’eco-swimming a cada Via Brava.

La dinámica i l’estructura d’aquesta sessió serà la mateixa que la d’una sessió guiada de natació, però es farà èmfasi en la recollida de residus que es puguin trobar al llarg de la Via Brava.

Més info sobre l’EcoSwimming

Practicar-lo i compartir-lo a Xarxes Socials té premi

L’Eco-Swimming o ‘natació ecològica’ consisteix a nedar o fer snorkel en aigües obertes de forma recreativa i aprofitar per agafar del fons marí la brossa que es va trobant al llarg del recorregut. És habitual practicar aquesta modalitat de natació no competitiva a recorreguts paral·lels al litoral, de poca profunditat. A causa de les limitacions fisiològiques i logístiques del nedador d’aigües obertes (sense equip autònom de respiració i només amb una boia estanca per transportar allò que troba), no sempre és possible recollir tots els residus que es veuen durant una sortida al mar.

Tothom que practiqui aquesta natació i comparteixi les seves troballes a les xarxes socials amb els hastags #EcoSwimming #EcoSnorkeling #ViesBraves #Ocean52 i nombri als comptes @ecoswimming i @viesbraves, participarà en un sorteig de producte Ocean52, la primera beguda isotònica del món feta amb aigua profunda de l’oceà i que destina el 52% dels seus beneficis a la seva protecció.

Neteges de fons marins

Vies Braves fa difusió i fomenta la participació a neteges de fons marins organitzades per associacions mediambientals, clubs nàutics o de submarinisme i intenta que aquestes es realitzin dins dels perímetres de les Vies Braves. Aquesta activitat de preservació del litoral va dirigida a tots els públics: nedadors, bussejadors, practicants d’apnea o de busseig amb tub (snorkel), i té un doble objectiu:

  • Eliminar els residus del fons marí i del litoral de les Vies Braves.
  • Conscienciar els participants de la importància de no embrutar el mar.

Al final de la jornada, es farà una fotografia del grup i es comptabilitzen els residus extrets del fons marí així com aquells recollits al litoral.

Segueix les nostres Xarxes Socials per rebre informació sobre les dates i els llocs on es duen a terme aquestes neteges de fons marins.