Èxit total dels Camps de Treball Vies Braves

Més d’una setantena de joves d’entre 14 i 17 anys han participat en els Camps de Treball Vies Braves desevolupats a les poblacions de Sitges, Sant Feliu de Guíxols i Llançà durant el mes de Juliol. Ja podem dir que són uns autèntics experts del medi marí, difusors de la seva riquesa i conservació.

Els camps de treball Vies Braves han estat desenvolupats aquest estiu per Xatrac i Anèl·lides, serveis ambientals marins amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sitges, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, l’Ajuntament de Llançà i el Centre d’Estudis del Mar de la Diputació de Barcelona.

Les activitats realitzades del Camp de Treball

Les activitats principals s’han realitzat a través de l’esnòrquel (busseig amb tub) a la franja de mar costanera, abalisada i protegida per les Vies Braves de les diferents poblacions.

  • Entre les diverses tasques que s’han dut a terme destaquen la creació d’un vídeo on els participants han sigut els actors, directors i guionistes del mateix.
  • Han observat, identificat i catalogat les diverses espècies marines localitzades a les Vies Braves amb l’ajuda de la plataforma Natusfera, que connecta els amants de la biodiversitat de tot Europa i que serveis per a nodrir milers de projectes científics relacionats amb la natura.
  • Han participat a jornades de formació d’ecologia, zoologia i primers auxilis, a més de gaudir d’un munt d’activitats de lleure.
  • A més, han organitzat jornades de neteja de fons marí a cadascuna de les poblacions on han estat presents. Aquestes activitats tenen un doble benefici, el benefici directe s’obté en alliberar els fons marins de deixalles que en molts casos poden ser perjudicials, i a més, les neteges de fons marí serveixen per a fomentar la sensibilitat ambiental, la prevenció i que s’eviti malmetre el mar. El medi marí és objecte de nombroses activitats humanes i està subjecte a importants impactes i pressions. Els vessaments urbans, industrials provoquen la conseqüent pèrdua de la qualitat del medi marí, l’eliminació o alteració d’hàbitat i població d’espècies marines.

Volem destacar els resultats de les neteges de fons marí i felicitar per la gran tasca que han fet els joves:

  • A Sitges es van enretirar 23kg de brossa de tot tipus.
  • A Sant Feliu de Guixols varen recol·lectar 53kg de brossa.
  • A Llançà un total de 21,3kg de deixalles.

Voleu veure les espècies que han trobat els nostres joves aventurers?

“S’ha acabat aquesta gran aventura on hem aprés un munt de coses que ens han fet divulgadors/es de la preservació del medi marí fomentant el respecte de la costa i el nostre entorn a la resta d’usuaris.”

By | 2017-10-06T09:40:29+00:00 dimecres, 2 d'agost del 2017 |NOTÍCIES|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment