Miquel Sunyer, ponent en el I Fòrum Marí d’Eivissa i Formentera

“Es un laboratorio de ideas en el que están representados todos los sectores – público, privado y civil – con preocupación por la conservación del medio marino” – Ibiza Preservation Foundation

El Centre Cultural de Jesús acull avui i demà el I Fòrum Marí d’Eivissa i Formentera, un esdeveniment que neix amb vocació de celebrar-se de forma anual i de ser un espai de debat i construcció de propostes sobre les aigües pitiüses, amb aportacions d’experts internacionals, nacionals i locals.

En el fòrum marí es pretén crear un debat d’alt nivell que permeti revertir la gravíssima situació dels nostres mars. Així, hi participen experts com Mike Fay, Von Hernández, Javier Goyeneche, Pierre Yves Cousteau o Miquel Sunyer, que aportaran diverses idees i propostes per millora la qualitat de les aigües marines i la reducció de plàstics.

Miquel Sunyer hi explicarà la seva experiència com a explorador oceànic i explicarà com el projecte Vies Braves és un Agent de Canvi i una plataforma per canviar actituds i hàbits respecte el mar i el medi ambient.

Al final de les jornades s’elaborarà un document amb 10 compromisos o recomanacions mediambientals, basades en els objectius marcats, que seran presentats davant la societat de les illes i que seran revisats i enriquits durant els tallers amb tècnics i experts.

El Fòrum Marí d’Eivissa i Formentera treballarà perquè aquests acords puguin ser assumits per les administracions, empresaris i societat civil. Rafael Harillo, director de la Fundació Pacha, ha parlat de la importància del treball de les empreses i de la societat civil: “Estem convençuts que si totes les empreses aportem el nostre gra de sorra, els objectius que volem aconseguir amb la posada en marxa d’aquest primer Fòrum Marí, es podran complir “.

El Fòrum Marí està organitzat per un equip promotor que està conformat per Be Blue-Trasmapi, Fundació Marilles, Fundació Pacha, Eivissa Preservation Foundation, OD Group i Associació Vellmarí.

By |2019-09-26T09:16:23+00:00Dijous, 26 de setembre del 2019 |General, NOTÍCIES|0 Comments

About the Author: