Què són les Vies Braves?

Què són les Vies Braves?2019-11-19T14:03:38+00:00

Vies Braves és una xarxa pública d’itineraris marins i aigües obertes, públics i de lliure accés, únics en el món, destinats a la pràctica d’activitats esportives, lúdiques i pedagògiques.

Els itineraris estan senyalitzats i abalisats, el que permet gaudir d’activitat en «aigües obertes» de forma segura, com per exemple la natació en aigües obertes i el busseig amb tub (snorkel).

Coneix els itineraris de cada zona

Costa Brava

Veure les Vies de la Costa Brava

Costa Barcelona

Veure les Vies de Costa Barcelona

Costa Daurada

Veure les Vies de Costa Daurada

Barcelona Ciutat

Veure itineraris marins de Barcelona
«Nedant al mar em sento lliure i viu, en contacte íntim amb la natura»
Miquel Sunyer, Miquel Sunyer, nedador d’aigües obertes i ideòleg del projecte.

De les Vies Braves en podem gaudir tots

  • Si voleu descobrir la natura,  a les Vies Braves podreu practicar el busseig amb tub (snorkel) i explorar fons marins d’una immensa riquesa natural.

  • Si allò que us mou és l’esport, a les Vies Braves nadareu gaudint d’un entorn natural privilegiat.

  • Triatletes i nedadors trobareu a les Vies Braves l’espai ideal per entrenar en aigües obertes.

  • Si sou aficionats a l’apnea o al submarinisme, les Vies Braves són enclavaments únics per entrenar i gaudir amb seguretat del vostre esport preferit.

Els valors de les Vies Braves

  • Apropar el mar i les aigües obertes a la gent permetent-los descobrir entorns naturals i paisatges submarins de gran bellesa.

  • Promoure els esports de natació en aigües obertes i el busseig amb tub (snorkel) fomentant així la pràctica d’activitats físiques saludables de forma segura i beneficiosa.

  • Fomentar les actituds respectuoses amb el nostre entorn natural i ajudar a preservar el fons marí.

  • Promocionar el territori amb un turisme responsable i sostenible.

Orígens i actualitat

El projecte Vies Braves es va iniciar a la Costa Brava l’any 2014. En la seva primera temporada, la xarxa d’itineraris comptava amb 10 rutes a 7 municipis de la Costa Brava, i 1 a l’interior de la província de Girona. Va ser una iniciativa del nedador d’aigües obertes Miquel Sunyer i l’empresa TechnojetSwim, amb l’ajuda del Patronat de Turisme de la Costa Brava, Dipsalut, i els ajuntaments de les poblacions amb Via Brava.

Actualment disposem de 14 itineraris en 10 municipis de la Costa Brava, 5 a 3 municipis de la província de Barcelona, 4 a la ciutat de Barcelona, 2 itineraris a Salou, 1 itinerari a l’Embassament de La Baells a Sant Jordi de Cercs.