Salou entra dins el projecte Vies Braves, ja estem presents a tot el litoral català!

Amb la posada en marxa de dos nous itineraris a Salou aquest estiu, les Vies Braves comptaran amb 25 recorreguts i més de 27 quilòmetres senyalitzats que permetran explorar tot el litoral català des del mar de manera segura

Salou (Tarragona), 20 de juliol de 2018. Salou, la capital turística de la Costa Daurada, s’incorpora aquest estiu al projecte Vies Braves amb dos nous itineraris marins situats al litoral del Cap de Salou. Amb la posada en marxa del projecte a la demarcació de Tarragona, Vies Braves ja permet explorar nedant o fent immersió lleugera prop de 30 quilòmetres del litoral de la Costa Brava, Costa Barcelona i Costa Daurada.

A Salou, en concret, aquest estiu s’habilitaran 2 quilòmetres d’itineraris marins. D’una banda, es posarà en marxa la Via Brava que unirà Cala Font amb la Platja Llarga per mar, passant per la Cala Penya Tallada. Aquest itinerari marí d’un quilòmetre de llargada i durada estimada d’entre 15 i 22 minuts, serà de dificultat baixa i per tant perfecte per iniciar-se a la natació o a l’snorkelling (busseig amb tub). El segon recorregut unirà la Platja Llarga amb la Platja Capellans passant per la Cala Llenguadets, també tindrà una longitud d’un quilòmetre però en aquest cas una dificultat mitjana. Ambdós itineraris discorreran paral·lels al camí de ronda del cap de Salou, possibilitant que els usuaris puguin combinar activitats com la natació o l’snorkelling amb el running o el senderisme. A les Vies Braves de Salou s’hi podrà explorar un magnífic fons marí de sorra, roca i posidònia des de maig a octubre de forma segura.

Veure les Vies Braves de Salou

El regidor de Turisme de Salou, Benet Presas explica que «la nostra voluntat és seguir ampliant el ventall de productes turístics sostenibles i que aquests itineraris es converteixin en referent internacional en el seu segment i que serveixi per a conscienciar sobre la necessitat de protegir els oceans i mars». Per això –afegia- «aquestes Vies Braves és un projecte pioner al món en disseny, planificació, senyalització i homologació d’itineraris marins». Els turistes i els habitants de Salou podran nedar en aigües obertes, en una mena de camins de ronda marins, senyalitzat i curosos amb el medi ambient», remarcava Presas.

Escolta tota l’entrevista a Benet Presas

El projecte suposa un nou al·licient al turisme esportiu que ja ofereix la Costa Daurada- destinació certificada en futbol, vela i ciclisme i conforma una proposta turística innovadora, sostenible i de qualitat que s’adapta al territori.

El Patronat, amb la homologació d’aquests itineraris marins, crea espais segurs per als usuaris de diferents associacions esportives que ja neden amb aigües obertes com per exemple el Club Natació Salou i també per part d’esportistes que s’entrenen en proves de triatló, com la Challenge Salou; a més de donar la possibilitat als habitants del municipi de gaudir de les costes d’una altra manera.

El cofundador de Vies Braves, Miquel Sunyer, celebra que amb l’entrada de Salou al projecte Vies Braves, “els amants del mar i de la natació en aigües obertes ja poden explorar de manera segura gran part del litoral català i ens ajudaran a preservar-lo i cuidar-lo gràcies al contacte íntim i directe” . Actualment, a la Costa Brava hi ha 14 Vies habilitades que pertanyen als municipis de Portbou, Colera, Llançà, Cadaqués, Pals, Palafrugell, Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Tossa i Lloret de Mar. A Costa Barcelona n’hi ha 10 més entre les Vies de La Baells, Santa Susanna, Calella, Pineda de Mar i Barcelona ciutat.

Vies Braves és la primera experiència marítima del món catalogada com a sostenible. Ho certifica el segell Biosphere atorgat per l’Institut de Turisme Responsable, entitat associada a la UNESCO i a l’Organització Mundial de Turisme.

Qué i on són les Vies Braves?
By |2018-07-20T11:47:56+00:00Divendres, 20 de Juliol del 2018 |NOTÍCIES|0 Comments

About the Author: