Les Vies Braves del Maresme presents a la Ultra Clean Marathon

El passat divendres 10 de maig Vies Braves va participar a la primera etapa per mar de la Ultra Clean Marathon, en el pas de la cursa per les Vies Braves del Maresme amb un ecoswimming de 6 quilòmetres.

La penúltima etapa de l’Ultra Clean Marathon s’ha disputat al mar. Des de Blanes els ambaixadors s’han embarcat a un caiac i han remat els 34 quilòmetres que separen la població gironina de Mataró. Al llarg del recorregut, Albert Bosch i Nicole Ribera han comptat amb Rai Puig, aventurer de SK Kayak, així com altres caiacs del Club Pagaya i Sk Kayak, i un grup de nedadors i nedadores de Vies Braves que han nedat els 6 quilòmetres que separen Santa Susanna de Calella.

L’etapa ha estat molt concorreguda: a la sortida de Blanes el Club Paddle Surf ha acompanyat als ambaixadors un tram, els nedadors de les Vies Braves han nedat 6 quilòmetres a les Vies Braves del Maresme i, el Club de Rem de Mataró  ha rebut la comitiva a l’arribada a Mataró juntament amb el veler Bell Marí de Posidònia 21 i Fundació CRAM.

Al llarg del recorregut també s’han fet diferents accions de neteja a platges i espigons. Precisament a Calella, municipi amb Via Brava, els i les alumnes de l’Escola Pia de quart de primària van fer una neteja a la Platja de Garbí, mentre esperaven el pas de la comitiva de la Ultra Clean Marathon en el municipi. La penúltima etapa ha permès recollir 105 quilos de residus (15 kg d’envasos, 38 kg de vidre i 52 kg d’altres tipologies).

Residus més trobats

  • Residu més habitual: tovalloletes, altament contaminants perquè no són biodegrables com la gent pensa.
  • Residu més curiós: globus d’heli que un cop es deixen acaben a qualsevol espai natural.
  • Residu més perillós: vidre. Que s’ha considerat més perillós per un doble motiu: a la platja és molt fàcil prendre mal amb els vidres que es poden trobar a la sorra i a la muntanya per l’alt risc d’incendi.

Com practicar l’ecoswimming

By |2019-05-13T09:08:00+00:00Dilluns, 13 de maig del 2019 |General, NOTÍCIES|0 Comments

About the Author: